Vabljeni na poglobljeno, 4-tedensko delavnico nabiranja in priprave lokalne gline. Tekom srečanj bomo glino testirali in razvili v primeren material, iz katerega bomo na koncu izdelali svoje izdelke.

Datum: vsak ponedeljek od 29. maja do 19. junija 2023, med 17. in 20. uro

Časovni obseg: 4 srečanja po 3 ure, skupaj 12 ur

Lokacija: studio Anja Slapničar, Tržaška cesta 36, 1000 Ljubljana

Cena: 350€ / osebo

Prijava: studio@anjaslapnicar.com

Prvo srečanje: Z delavnico bomo 29. maja 2023 pričeli na terenu na Dolenjskem, kjer bomo iskali in nabirali materiale ter se naučili prepoznavati lokalno geologijo.

Drugo srečanje: Vsa preostala srečanja bodo potekala v studiu v Ljubljani, kjer bomo na drugem srečanju najprej predelali nabrano glino, jo pripravili za nadaljno uporabo in izdelali primarne teste materialov.

Tretje srečanje: Srečanje bomo začeli z analizo primarnih testov z drugega srečanja, na podlagi katerih bomo pripravili drugo serijo testov, tokrat z dodanimi drugimi materiali.

Četrto srečanje: Tudi tokrat bomo začeli z analizo odžganih testov in nato pripravili izbrane gline oziroma mešanice glin z dodanimi elementi. Iz pripravljenih glin bomo oblikovali svoje izdelke z uporabo ročne tehnike ščipanja. Vsi izdelki bodo nato odžgani na visoki temperaturi, da bodo primerni za domačo uporabo.

Delavnica je primerna tako za začetnike kot tudi izkušene.

Za prijavo in več informacij nam pišite na: studio@anjaslapnicar.com