Opisala bi rada, kaj je na fotografijah, ki se nahajajo v prejšnji objavi. Pa bom začela kar po vrsti, od zgoraj navzdol, pri tem pa še povem, da so vsi izdelki kamenine, torej pečeni na 1250°C. 

Na prvi fotografiji je set treh sklečk iz Creaton-ove gline 592, ki je peščeno zlate barve, vsebuje pa kar precej šamota, tako, da se nekaterim včasih zdi pregroba. Zato sem tudi ekstra pogladila robove, da zrnca ne bodejo ven. Osebno mi je zelo všeč že po spečeni barvi, zelo lepo se vrti na vretenu; ima drugačne lastnosti od bele nešamotirane gline. Sklečke so poglazirane v treh barvah: beli sijaj, turkizni mat in svetli mint prosojni, ki pa na tej glini skoraj izgubi svojo zelenost in izpade kot prozorna, sklečka pa karamelo bravo. Zadjo glazuro sem namešala sama iz parih drugih glazur, ki sem ji vmešala belo glino. Če nekameninski glazuri primešam glino, jo lahko pečem na višjih temperaturah in ima odličnen karakter (kar se tiče nanosa, ne teče – se ne poceja, ko je tekoča na 1250, in ima podoben razteznostni koeficient kot glina, zato jo potem, ko se speče, lahko vzamem iz peči že pri 200°C in ne poka). Karamelna in bela sklečka imata na notranji strani tudi vsaka po enega polža, kar ju naredi zabavne. Lahko si ju zamislim kot sladoledni sklečki, čeprav moj prvotni dizajn ne predstavlja omejitev za drugačne ideje, čemu bi lahko bili namenjeni.

Na drugi fotografiji je predstavljena ena mojih najljubših oblik. Preprosta šalčka s polžem in listom, ki zamenja klasično obliko krožnička. To obliko sem razvijala kar precej dolgo, saj sem želela, da čimboj sede v roko, kajti ročka na prvi pogled včasih zavede, da je nerodna. Meni sede, se pa strinjam, da ni za vse (nekateri čutijo potrebo, da trdno držijo ročaj s 4imi prsti in celo dlanjo). List pa je obrezan relief dejanskega lista hortenzije, ki raste na našem vrtu. Bela gladka glina Sibelco WM, bela in turkizna glazura. Podobno na tretji fotografiji, le da je v ozadju še set petih šalčk brez listov; tri bele, ena turkizna in bela s turkiznim polžem. Taka kombinacija v takem lihem številu mi je še posebej všeč.

Na četrti fotografiji set treh šalčk s polži in listi v svetli mint prosojni glazuri, tokrat na beli glini, kjer mint zelena pride do izraza.

Peta fotografija vsebuje 3 sklečke v beli gladki glini in beli in turkizni glazuri. Različnih velikosti, dve sta pobarvani s pol turkizne-pol bele glazure.

Na naslednji fotografiji je pepelnik iz 592 gline s turkizno glazuro. Ta kombinacija da močnejši odtenek turkizne, bolj intenzivne kot na beli glini. V notranjosti na dnu pepelnika je zvrtena mila spirala, ki se jo na fotografiji ne vidi.

Alternativa polžastim ročajem je nekakšna kavljasta zadeva, ki je ravno takšne oblike, da objame en prst. Celotni dizajn izpade bolj aristokratski, temu tako prispeva tudi nežno zaključena noga. Glina je 592 v beli in beli s turkizno. Na sliki sedem.

Ker imam zelo rada japonsko keramiko, sem se malo igrala tudi s noodle soup sklečkami. Izrazita noga in spiralasto dvigajoča se odprta forma sta sklečo lepo približala nečemu, ki diši azijsko. Glina 592, bela in turkizn glazura; v mislih na jutranje kosmiče in čokolino, ker noodle soup jemo zelo poredko.

Fotografija št. 8: polžasti stegozaver seta petih. Tudi tukaj sem uporabila 592 glino in belo glazuro, le da sem glazuro tako razredčila, da glina udari čeznjo, in tako dobila bolj prvinsko zemeljsko površino in bravo.

Na fotografijah 10, 11, 13 in 14 so spiralasti kozarčki, osnova sta bela gladka glina in 592 glina, glazure pa bela, mint in turkizna.

12 fotografija je ponovno bolj japonska. Set sklečk različnih velikosti z visoko izrazito nogo v mint barvi na beli glini. V mojih mislih so posvečeni vodi.

Fotografija 15 prikazuje šalčke z bolj klasičnim ročajem, še vedno pa se polžasto končajo. Uporabila sem 592 glino. Glazirala sem z belo glazuro, a s posebnim zaporedjem potapljanja; najprej sem potopila polovico šalčke, počakala, da se posuši, nato pa potopila še drugo polovico. Na sredini je nastal še bolj bel pas, ki se je potopil obakrat. S tem sem dosegla, da čez sredino šalčke poteka lunica oz. obroč svetlejšega odtenka in dala šalčki bolj modern pridih.

Zadnja fotografija prikazuje višje šalčke z bolj pravljičnimi ročaji v 592 glini, belih in turkiznih odtenkih.