Najprej vam želim eno veliko in srečno novo leto! Upam, da ste ga preživeli lepo. Moj zadnji teden je bil prečudovit, preživela sem ga v družbi družine in prijateljev. Naredila sem si tudi veliko obljub. V keramičnem svetu sem si zaobljubila, da bom delala lepše in boljše šalčke; nove, sveže, čiste in modernejše dizajne, kvalitetnejše in svoje glazure (kupila si bom tudi klešče za glaziranje!), IN še več šalčk! 


Imam pa občutek, da vedno, ko pišem nov blog, obljubljam nove fotke vseh tistih stvari, ki jih delam in razvijam, pa se nekatere še vedno niso pojavile. To so naprimer Sabinin nakit in stopiška glazura… Pa nisem nanje, sploh ne, pozabila, vendar se še niso spekli ali pa niso doživeli končne in zadovoljive izvedbe. Vse še pride, obljubim tudi to. Včasih pač stvar traja dlje, narejenih pa moram imeti toliko izdelkov za peko, da napolnim svojo 100 litrsko peč, kar včasih traja. Poleg tega pa moram upoštevati še različne glazure, katere ene pečem na več, nekatere pa na manj stopinjah.


December je bil precej naporen zame, zato sem si zadnji teden delavnico dala na off. No, če odštejem tistih 6 ur, katere sem porabila za mešanje novih glazur. Pa še ta odločitev je padla z glavnim namenom, da delavnica postane bolj prehodna zaradi vseh nametanih vreč novih materialov… Vreč je že manj, je pa zato toliko več vedr. Tako imam 3 nove glazure v skupno 15ih litrih: lisasto rjavo, belkasto in črno! Črne sem si želela že nekaj časa, a nisem imela pravih sestavin. Sedaj sem končno prišla do črnega železovega oksida in glazura je že sedaj, ko je v surovem stanju, črna kot premog. Tako, da bo ena izmed prihajajočih serij tudi monokromatska – črna. Pekla še nisem, ker nimam dovolj za eno peč. Kmalu.


Sedaj me čakajo dnevi, za katere lahko rečem (brezposelnost ima tudi lepe strani), da bom preživela v delavnici od jutra do večera, da si navrtim nove stvari, na katerih bom lahko preizkušala nove barve. Moje police so sedaj zaradi decembra skoraj prazne, a ne za dolgo!