V imenu mojega olimpuska se opravičujem za kvaliteto fotk:)
Nova oblika za zelene čaje v dvoje, kamenina z bledo zeleno, podstavek v črni glini, neglazirana lončevina z odtisom kačjega pastirja. 
Orehova nuka! Kaj menite? Definitivno bolj transparentna, nanos je bil super (za razliko od lugaste smolinjške glazure). Na beli glini.

Orehova nuka na glini 592. btw pečeno na 1220°C.

Vodni kozarček za mojega najljubšega bratranca Jana. Fant je v gimnaziji in gre že kar na svetovno prvenstvo za mladince v veslanju na Češko. Za njegove uspehe sem mu naredila kozarec, ki je najprej glaziran s tankim slojem bele, nato pa še s svetlo zeleno. S tem sem želela doseči vodni odsev reke Krke. V vrezninah, ki predstavljajo valove Krke (naslovljeno naši smaragdni reki s spoštovanjem, ker mi je mnogokrat navdih) in pa vesla, se je nabral malo debelejši sloj glazure, ki nakazuje na globine in barvo Krke. V veslu je vrezana začetnica j, ki pa hkrati predstavlja a (začetnico njegovega priimka). V notranjosti pa so še okrogle zaplate krogcev brez glazure, ki predstavljajo mehurčke brzic. Lahko se pomiva v pomivalcu:)

In pa še ena nova kombinacija stopiške rjave glazure z belo, ki bo presenečenje za moje komunalne geodete (upam, da ne berejo bloga;).

Naslednjič pa nekaj o vodi:)