Septembra, ko sem se udeležila mednarodne razstave v Singapurju, sem preživela en teden v družbi lončarjev in keramikov iz celega sveta. V tem tednu sem spoznala okrog 40 ljudi, s katerimi si delimo enako strast do keramike. Vsakega sem hotela vprašati podobna vprašanja: kdo je, kaj dela, kaj je njegova specializiranost, kakšne glazure uporablja, kako žge… Z nekaterimi so bili pogovori zelo zanimivi, nekateri pa so se spreobrnili v nekaj-urne izčrpne razlage o pečeh, umetnosti in skodelicah. Zgodil se mi je res izjemen teden.

Vrnila sem se z visoko stopnjo sveže energije in motivacije. Morda je bilo bližnjim, ki sem jim o tem razlagala, jasno, da me je glina še bolj potegnila vase, da si želim od nje še več, zato sem pritegnila nekaj novih nasvetov kako naprej. Eden izmed njih je bil tudi ta, da začnem zavestno in na različnih stopnjah izobraževati ljudi o tem, kako zanimiva je keramika. Zame je to lahka naloga, saj sem mnenja, da je keramika zelo zanimiva.

V izziv pa mi je bil nasvet, da pričnem s snemanjem video intervjujev. Poznam veliko lončarjev, področje keramike mi je zelo pri srcu, video pa je primeren medij za tovrstno izobraževanje in ozaveščanje, zato sem se odločila, da je začnem z video intervjuji.

Napovedujem novi projekt: video intervjuji s keramiki!

Prvega objavim v sredo, z Davidom Almajerjem iz Flamma Art Studia.