English is a little more down, thank you for your kind patience.

Fiu! V zaostanku sem. S keramiko, s spletno stranjo, s sabo. Danes sem si naredila check list, in ta objava bo ena kljukica od mnogih.

Najprej bi vsem zaželela zelo veselo in uspešno v tem novem letu. Čeprav sem si sama obljubila, da bom letos bolj na izi, sem januarja seveda že splanirala celo leto vnaprej, in moj urnik je še bolj poln kot lani. Kaj moram narediti letos:

– objaviti vse intervjuje z Gmundna iz leta 2015 (sram me je)
– objaviti intervju s keramičarko Antoinette Badenhorst
– napovedati kaj lahko tukaj pričakujete v letošnjem letu
– obnoviti spletno stran
– opremiti studio (aja nov studio imam! v centru Ljubljane! na Viču! lepo vabljeni! v februarju pa pričakujte vselitveno)
– imeti vsaj 3 mojstrske delavnice s priznanimi keramiki
– ZGRADITI PEČ (help!)
– urediti svoje življenje

Ampak hkrati pa lahko ob tem dolgem seznamu pokomentiram še to, kaj sem postorila lani. Lani je bil za vogalom, hkrati pa je to dobre 3 tedne nazaj. Bom začela kar z decembrom. Decembra sem imela 1 sejem v Anselmi, kjer se je super prodajalo tik pred Božičkom. Ostale dni sem preseljevala moj lajf iz Bežigrada na Vič, najprej je bila preseljena delavnica. Pleskala. Novembra sem bila cel mesec na Tajvanu. Imela sem 3 uspešne razstave: eno v Zhunan-u, drugo v Miaoli-ju in tretjo v Kaohsiung-u. Fotografije moram še obdelati, ker jih je približno 3000. Bila sem obkrožena s starimi prijatelji keramiki (iz Chawan expo-jev) in z mojimi tajvanskimi prijatelji, ki sem jih spoznala že spomladi. Spomladi sem tam preživela tudi 3 mesece kot umetnik v izmenjavi in se učila žganja na drva. Torej kar 4 mesece sem preživela na Tajvanu in jih strogo posvetila keramiki. Tudi nekaj objav sem napisala o Tajvanu. Drug pomemben lanski projekt pa je bil delavnica z gostjo keramičarko iz Amerike. To je bil tudi test in prvi poizkus tovrstne dejavnosti, saj si želim, da bi v prihodnosti gostila še kakšne. Letos imam v planu vsaj tri, vse so neizmerno zanimive. Zato bi tukaj prilepila video, ki je nastal tekom lanske mojstrske delavnice za porcelan z Antoinette Badenhorst:

Za konec pa še album novih izdelkov, ki so nastali v novem studiu (izdelki so na voljo v studiu ali po pošti):

//

Fiu! I am so far behind! With my ceramics, with my web page, with myself. Today I made a check list and with this I can cross one out.

First I would like to wish you all one big successful year full of happiness! And even though I promised myself I would not be so crazy busy this year, I already have my whole year planned out and my schedule is fuller than last year’s. Among other things I wish to do the following:

– post all interviews from Gmunden 2015 (I am so ashamed)
– post interview with ceramic artist Antoinette Badenhorst
– present here on this site what can you expect to see in the future
– redo my web page
– furnish my new studio (did I already tell you I have new studio!?!in Ljubljana city – center. Welcome in my studio!)
– have at least 3 ceramic masterclasses with international artists
– BUILD A KILN (help!)
– organize my life

Here I feel I need to say a few things about last year too. It has passed by so quickly, hasn’t it? For a third of the year I spent in Taiwan. 3 months as artist in residence in Zhunan Snake kiln, and one month having three different exhibitions. Time in Taiwan was strictly as investment to ceramics. I learned 2 things: I am an artist, and making ceramics is a lifestyle. The other project I did was a masterclass with US artist Antoinette Badenhorst, which served as a test for my future classes with guest artists in my studio. This one was super nice and you can see a short video above.

I also attached some photos, as a result of new inspiration coming from my new studio. All is available here in Ljubljana or via post. Please enjoy!