10. in 11. marca bo v studiu potekala delavnica izdelave čajnika. Pri izgradnji čajnika bo uporabljena tehnika izgradnje iz kačic. V prvem delu bomo obravnavali oblike različnih čajnikov, sestavne dele čajnika in njihove funkcije ter vse pomembne prelomne točke čajnika. V kratkem uvodu bomo komentirali fiziko gline in njene zakone ter jih združili s fiziko vode – čaja v čajniku. Po obrazložitvi bomo skicirali svoj čajnik.

V drugem delu bomo začeli z izgradnjo telesa čajnika. Glede na obliko posameznega čajnika bomo prilagajali delo. V času, ki bo namenjen učvrščevanju in sušenju, bomo pripravili ostale sestavne dele čajnika. Ob koncu prvega dneva bomo zaključili s prvo stopnjo izgradnje. Začeli bomo z izgradnjo telesa skodelic, pri čemer se bomo prav tako poslužili tehnike izgradnje iz kačic.

Drugi dan bomo vse posamezne dokončane dele čajnika sestavili skupaj. Dokončali bomo tudi skodelice. Čajniku bomo posvetili drugi del drugega dneva za detajle in dekoracijo.

Med delom je predviden tudi odmor za kosilo.

Po zaključeni delavnici, ko se bodo izdelki tudi popolnoma posušili, se bodo čajniki odžgali. Notranjost se bo poglazirala s prozorno glazuro, izdelki bodo odžgani kot kamenina. Čas prevzema bo obveščen po elektronski pošti.

Na delavnico se lahko prijavite po elektronski pošti:

studio@anjaslapnicar.com