V septembru se bo zgodila nova 2-dnevna delavnica Z glino v naravi, ki jo bo vodila priznana hrvaška keramičarka Lidia Boševski. Popeljali vas bomo v naravo –  v okolico Kranja, v gozd poln gline, okre, kremena in ostale zanimive geologije.

 

“Opazovanje narave in sledenje svojemu osebnemu impulzu privlačnosti proti detajlom odpre vaš lastni center kreativosti. Če mu dovolimo, da nas navdihne in poveže z našim naravnim občutkom za harmonijo, ki je svobodna od verovanj in pričakovanj, nam odpre cel svet možnosti, ki so povezane z našimi čutili. Smo del narave.”

Potek 2-dnevne delavnice, ki bo 22. in 23. 9. 2018:

1. DAN

V studiu v Ljubljani se bomo spoznali, predstavili in naredili kratko predstavitev in uvod v potek celotne delavnice. Sledi odhod v naravo. Od studia v Ljubljani do lokacije delavnice v naravi potrebujemo približno 30min z avtom. V naravi ne bomo več kaj dosti govorili, razpršili se bomo in začeli raziskovati okolico. Seboj bomo vzeli nekaj pripravljene gline, ki jo bomo dopolnili z materiali iz narave. Poudarek bo na teksturah in dodatkih, ki nam bodo na dosegu roke. Prvi dan se zaključi pozno popoldne.

2. DAN

Drugi dan začnemo na terenu, kjer delamo do zgodnjega popoldneva. Osredotočili se bomo na forme, inspiracije in transformacije naravnih oblik. Po končanem delu v naravi se z deli vrnemo v studio v Ljubljano, kjer končamo delavnico s teptanjem gline.

Ko se izdelki posušijo, se jih speče in obvesti o prevzemu.
Oblečemo se vremenu primerno. Seboj prinesemo hrano za piknik v naravi.

Cena delavnice: 120eur
Prijave: studio@anjaslapnicar.com