Pripravlja se nova delavnica oblikovanja gline, kjer se bodo v svežo glino vgneteli materiali lokalne geologije in oblikovale posode za sobne rastline. V končne izdelke se bodo rastline tudi zasadile in dekorirale z različnimi lokalnimi peski.

DATUM – delavnica je sestavljena iz dveh delov (dveh torkovih popoldnevov)
13. avgust med 17. in 20. uro: izdelava posod za sobne rastline iz glin in lokalne geologije
20. avgust med 17. in 20. uro: zasaditev rastlin z dekoracijo lokalne geologije

 

Ideja se je pojavila iz dveh razlogov. Rastline, ki rastejo v studiu so se močno razmnožile, rastlinski mladički čakajo na nove skledice. Drugi razlog so bili kamninski ostanki lokalne geologije, ki so nastali kot stranski produkt čiščenja domačih glin. Peski različnih velikosti, ki so preveliki za uporabo v glini so lahko dekorativni element pri zasaditvi sobnih rastlin.

Potek:
Delavnica je sestavljena iz dveh delov. V prvem srečanju se pripravi glino; v tri različne barve gline se vgnetejo peski različnih lokalnih izvorov. Iz mešanic se s tehniko oblikovanja iz polnega volumna (pinčinga) ali s tehniko izgradnje s kačicami ali s tehniko izgradnje iz plošč pripravi nabor različnih posod in podstavkov za rastline.

Izdelki se posušijo in odžgejo brez glazur – ker se odžgejo na visoki temperaturi, so neporozni.

Drugi del je namenjen zasaditvi v posode. V posode se posadijo rastline, dekorira se jih z različnimi peski lokalne geologije.

Vsi materiali so na voljo v studiu, vzpodbudno pa vas vabimo, da prinesete tudi svoje: PESKE IN RASTLINE!

Cena: 60 eur
Trajanje: 2 torka po 3 ure, skupaj 6 ur
Prijave sprejemamo na: studio@anjaslapnicar.com